12 juni 2019

Vakantiebeurzen, Reclamebeurzen en bijvoorbeeld huishoudbeurzen hebben allemaal één ding gemeen: Ze trekken precies de juiste doelgroep aan. Iemand die niet geïnteresseerd is in reclame gaat ook niet naar een reclamebeurs… Best logisch! De concurrentie op een beurs is echter enorm: iedereen zet zijn beste beentje voor en veel daarvan pakken ook nog eens flink uit met aanbiedingen en acties.

Dus hoe maakt u dan het verschil? Hoe promoot u uw bedrijf op de beurs? In dit artikel benoemen wij 5 manieren om uw bedrijf te promoten op de beurs. U hoeft natuurlijk niet alles toe te passen, maar bepaal zelf wat voor uw onderneming relevant kan zijn.

1. Introduceer uzelf met Outdoor Posters

Kijk of het mogelijk is om buiten de beurs al outdoor posters op te hangen met informatie over uw beursstand. U kunt gebruik maken van kleine A4 Posters of grote Abri Posters. Wanneer u al de aandacht weet te grijpen van de beursbezoekers, alvorens zij op de beurs zijn… Staat u al meteen met 1 – 0 voor op uw concurrenten.

2. Gebruik Indoor Posters

Ook Indoor Posters kunt u gebruiken om uw bedrijf te promoten op de beurs. Zorg voor een duidelijk, eenvoudig ontwerp met een kort en bondige tekst. Bezoekers moeten in één oogopslag kunnen zien wat u doet en waar uw beursstand te vinden is. Lok de bezoekers eventueel met een gratis kopje koffie of een stukje taart, dat werkt namelijk bijna altijd! Hulp nodig bij het maken van een goede posters? Ons team van ervaren designers helpt u graag.

3. Deels flyers uit

U kunt uw bedrijf ook promoten door middel van flyers. Zo kunt u ervoor kiezen om binnen te flyeren, maar ook buiten flyeren is erg effectief. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de “outdoor posters”: Grijp de aandacht van de beursbezoekers alvorens zij op de beurs zijn.

4. Zorg dat u opvalt

Wanneer u met uw promotiemateriaal de bezoekers naar uw stand weet te krijgen, zorg dan dat uw stand ook opvalt en gezien wordt door de bezoekers. In ons artikel “8 tips om op te vallen met een beursstand op de beurs!” leggen wij u uit hoe u opvalt op zo’n evenement.

5. Gebruik Social Media

Print marketing is natuurlijk een uitstekende manier om uw bedrijf te promoten op de beurs. Maar met behulp van Social Media marketing, kunt u de week voorafgaand aan de beurs ook mensen in de regio bereiken. U zou deze mensen kunnen aansporen naar de beurs te komen, om een kopje koffie te komen drinken bij uw beursstand. Onderschat nooit de kracht van een goed, persoonlijk gesprek.

Hulp nodig met uw bedrijf promoten op de beurs?

Bij Smid Media Solutions hebben wij enorm veel ervaring op gebied van beurzen en evenementen. Wij kunnen u helpen met het maken van een goed plan, zodat u het maximale haalt uit uw dag op de beurs. Benieuwd? U kunt altijd, geheel vrijblijvend, even contact met ons opnemen via 0162 – 51 06 81. Liever even e-mailen? Klik hier om contact op te nemen via ons contactformulier >>