5 september 2019

Print- en drukwerk vraagt veel van het milieu. Tenminste, dit is altijd zo geweest. Maar… Tegenwoordig kan een drukker er van alles aan doen om dit proces te verduurzamen. Zo kan er door de drukker geïnvesteerd worden in bijvoorbeeld windmolen parken. Dit zorgt ervoor dat er CO2-neutraal kan worden geprint en gedrukt, zonder de kosten te verhogen of op kwaliteit in te leveren. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke materialen voor print- en drukwerk. Voor deze laatste keuze, zijn er een aantal verschillende materialen in opkomst. In dit artikelen zetten wij deze voor u op een rijtje!

Milieuvriendelijke folie

Een van de meest bekende opkomende milieuvriendelijke materialen voor print- en drukwerk is folie. Deze folies zijn 100% recyclebaar dankzij het gebruik van milieuvriendelijke inkten en het ontbreken van PVC in het materiaal. Daarnaast zijn ze eenvoudig te verwerken, wat zorgt voor voor minder kreuken en daardoor minder frustratie. Dit levert u tijdswinst op, oftewel directe kostenbesparing, tijdens het monteren.

Vinyl folies zijn broos en gemakkelijker scheuren. In tegenstelling tot gegoten vinyl folies, hebben deze milieuvriendelijke folies een grotere treksterkte. Deze eigenschap zorgt ervoor dat u de folie sneller en makkelijker kan verwijderen. Omdat er geen primer nodig is, gaat verwijderen sneller zonder resten achter te laten. Tenslotte zijn de milieuvriendelijke folies van nature duurzamer, bestand tegen UV-straling, hoge temperaturen en zelfs vocht. Kortom, een echte aanrader dus om eens te proberen!

Milieuvriendelijke materialen voor print- en drukwerk

Milieuvriendelijk papier

Een andere bekend milieuvriendelijke materiaal is papier. Doorgaans wordt papier gemaakt van alleen hout, wat al milieuvriendelijk is. Hout is namelijk één van de weinige hernieuwbare grondstoffen op aarde. Maar… We moeten wel goed met de bossen om blijven gaan, willen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken. Hiervoor is het belangrijk om voor papier te kiezen met een FSC-keurmerk. Laat zien dat u voor het behoud van bossen kiest en inspireer anderen om hier ook voor te kiezen. Met het welbekende FSC-label op uw verpakking of drukwerk, bent u transparant over u keuze en kunt u hier trots op zijn!

Naast papier met een FSC-keurmerk, is er ook recyclebaar papier. Dit papier kunt u gebruiken voor een tijdelijke toepassing, waarna het volledig hergebruikt kan worden. Op deze manier gaat u ook goed om met de bossen en draagt u een steentje bij aan het milieu!

Milieuvriendelijke materialen voor print- en drukwerk

Milieuvriendelijk doek

Een minder bekend milieuvriendelijk materiaal voor print-en drukwerk is doek. Met deze milieuvriendelijke doeken kun u zich echt onderscheiden. Deze doeken zijn recyclebaar en opvouwbaar, lichtgewicht polyester, die exclusief zijn ontwikkeld op onze revolutionaire textielprinter met waterbasis eco inkten. Dit polyester materiaal wordt voorzien van duurzame conische nikkel ringen.

Het grootste voordelen van zulke doeken is dat ze het meest duurzaam én 100% recyclebaar zijn.  Daarnaast beschikken ze over de hoogst mogelijke kleurintensiteit waardoor uw prints er nog meer uitspringen en absorberen ze licht waardoor de doeken een matte uitstraling hebben.  Tenslotte zijn ze waterafstotend, waardoor vuil water niet blijft plakken en van de doeken afrolt. Kortom, een echte aanrader dus!

Milieuvriendelijke materialen voor print- en drukwerk

Milieuvriendelijke materialen voor print- en drukwerk nodig?

Wij kunnen bij Smid Media Solutions print- en drukwerk leveren op allerlei verschillende milieuvriendelijke materialen. Daarnaast hanteren wij betaalbare prijzen en hebben wij veel ervaring op dit gebied. Wanneer u dus opzoek bent naar milieuvriendelijke materialen voor print- en drukwerk, bent u bij ons aan het juiste adres!

Neem geheel vrijblijvend even contact met ons op via 0162-510691 of stuur een e-mail via het contactformulier.