18 oktober 2018

Het verspreiden of uitdelen van flyers is één van de oudste manieren van reclame maken. Uiteraard hadden ze vroeger geen hypermoderne drukpersen die binnen enkele minuten duizenden flyers drukken… Maar een velletje papier met daarop een handgeschreven tekst voor reclamedoeleinden, werd toen al gezien als een flyer.

Zelfs in dit digitale tijdperk blijft het verspreiden van flyers een belangrijk deel van de marketingstrategie van veel bedrijven. Het wordt zelfs gezien als één van beste methoden om offline reclame te maken. De effectiviteit van het verspreiden van flyers kan verhoogd worden door een effectieve productiemethode en een efficiënte distributie. Ook is het belangrijk om een plan te hebben om de effectiviteit in kaart te brengen.

Effectiviteit van een flyer bepalen

Het is vaak erg moeilijk om te bepalen welke extra omzet is te danken aan een specifieke flyer. Hebben klanten u per toeval gevonden? Of via de flyer die u verspreid hebt? Een voorbeeld van zo’n manier is het toevoegen van een speciale kortingsbon of actie. Zo kunt u direct zien welke klanten welke klanten bij u terecht zijn gekomen via de flyer. Want zeg nou eerlijk… Als u een kortingsbon krijgt, gebruikt u die toch?

Flyeren is nog steeds effectief

Om u nog meer te overtuigen van het feit dat flyers nog steeds geld op kunnen leveren, hebben we 5 redenen op een rij gezet waarom het uitdelen en verspreiden van flyers enorm effectief kan zijn.

1. Snel nieuwe leads/klanten

Wanneer u flyers inzet op de juiste plaats en tijd, kunt u enorme resultaten betalen. Wanneer u bijvoorbeeld een winkel heeft die gespecialiseerd is in voetbal, zou u flyers kunnen uitdelen bij voetbalclubs in de buurt. Eventueel zou u een leuke aanbieding of kortingsbon toe kunnen voegen, waardoor u ook de effectiviteit van de campagne kunt monitoren.

2. U kunt uw creativiteit kwijt

Er zijn geen enkele beperkingen bij het ontwerpen van een flyer. U kunt er al uw creativiteit in kwijt. Bij Smid Media Solutions helpen we u graag met het ontwerpen van een flyer.

3. De kosten zijn laag

De kosten van een flyer zijn bijna verwaarloosbaar. Al voor enkele centen heeft u een mooie flyer, afhankelijk van de oplage natuurlijk. Daarnaast worden deze flyers vaak al binnen enkele dagen geleverd. Bij Smid Media Solutions helpen we u graag verder.

4. Snelle respons

Digitale advertenties zijn vaak zeer onpersoonlijk en worden vaak snel vergeten. Wanneer u flyers verspreidt, hebben andere bedrijven/consumenten direct een gezicht bij het bedrijf. Vaak leidt dit ook tot een snellere responstijd en heeft u dus op korte termijn resultaat.

5. Ouderwets, maar dat waarderen klanten

Veel consumenten waarderen het juist als u de moeite neemt om een flyer uit te delen. Het doet hen denken aan “de goede oude tijd”, waarin mensen nog met elkaar spraken en zij nog niet werken lastig gevallen met ongewenste e-mails

Kortom, het verspreiden of uitdelen van flyers kan enorm waardevol zijn. Zeker voor de ondernemers met een klein budget, kan het een enorm verschil maken en kan het erg winstgevend werken.

Goedkoop huis-aan-huis flyers verspreiden

Bij Smid Media Solutions is het mogelijk om al vanaf €30,- per 1000 adressen, flyers te verspreiden in ieder gewenste regio in Nederland. Wij nemen niet enkel de distributie voor u uit handen, maar het gehele proces: Van ontwerp tot verspreiding.

Neem voor informatie contact met ons op of bel ons gerust!