5 duurzame papiersoorten: verduurzaam uw drukwerk! 5 duurzame papiersoorten: verduurzaam uw drukwerk!
5 februari 2020

De vraag naar duurzaam papier neemt steeds verder toe. Veel bedrijven maken de stap naar een groenere toekomst voor ons allemaal. Ook bij Smid Media Solutions werken wij steeds vaker met duurzame papiersoorten. Maar welke soorten duurzaam papier zijn er allemaal? In dit artikel benoemen we onze 5 favoriete, duurzame papiersoorten! We beginnen bij de meest duurzame variant: PaperWise.

Duurzame papiersoorten

PaperWise Papier

PaperWise Papier is een duurzame papiersoort gemaakt van o.a. landbouwafval zoals bladeren en stengels, dat normaal gesproken niet wordt gebruikt. Het mooie van dit papier is dat het niet alleen duurzaam is, maar ook een duurzame uitstraling heeft. Het PaperWise papier heeft een gebroken witte kleur en bevat een vezeltje in de structuur.

Het papier is daarnaast ongestreken, waardoor het goed te beschrijven en bestempelen is. Deze papiersoort is echter niet FSC-gecertifieerd, omdat het niet gemaakt is van bomen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat dit een uitzonderlijk duurzame papiersoort is. Met het PaperWise papier loopt u écht voor op uw concurrenten op gebied van duurzaamheid.

Biotop Naturel Papier 

Het Biotop Naturel papier is net als de meeste papiersoorten gemaakt van hout. Het Biotop Naturel papier is echter gemaakt van houtrestanten uit houtzagerijen, wat normaal gesproken weggegooid wordt. Met dit papier draag u dus uw steentje bij aan de circulaire economie: niets hoeft verloren te gaan.

Deze papiersoort is iets minder wit, maar is op de meeste vlakken vergelijkbaar met regulier bankpost wit papier. Deze duurzame papiersoort is daarom ook perfect te gebruiken voor het normale huisstijl-drukwerk zoals enveloppen, briefpapier, visitekaartjes en folder.

Cocoon Papier

Cocoon Papier is gemaakt van gebruikt FSC-gecertificeerd correspondentiepapier van bedrijven. Dit papier is enkel verzameld in een straal van 500 km om Parijs heen. Door het in een zo klein mogelijk gebied op te verzamelen, zijn de transportafstanden ook zo klein mogelijk.

Hierdoor bespaart men veel brandstof wat de totale CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd. Dit papier is een zeer goede keuze als u opzoek bent naar een relatief duurzame papiersoort, tegen een lagere prijs. Het is namelijk maar net iets duurder dan regulier papier.

Cyclus Papier

Cyclus Papier is net als het Cocoon Papier gemaakt van gebruikt FSC-gecertificeerd correspondentiepapier van bedrijven. Het Cyclus papier is ook alleen verzameld in een straal van 500 km om Parijs heen. U zou kunnen zeggen dat dit hetzelfde papier is als het Cocoon papier, op één bewerkingsstap na.

Het Cyclus papier is minder gebleekt, waardoor het een meer duurzame papiersoort is dan de Cocoon. Afhankelijk voor de toepassing kunt u kiezen voor het Cyclus of Cocoon papier. Beide zijn het duurzame papiersoorten, maar de één net iets meer dan de ander.

Satimat Green Papier

Satimat Green papier is gemaakt van 60% gerecycled FSC-gecertificeerd papier. Doordat het merendeel van dit papier is gemaakt van gerecycled papier, draagt u een steentje bij aan de circulaire economie. Van alle duurzame papiersoorten in ons assortiment is dit de meest voordelige optie.

Direct overstappen naar de meest duurzame papiersoorten is voor veel bedrijven een te grote stap. Het Satimat Green papier is een mooi opstapje naar een groenere toekomst voor ons allemaal!

Meer informatie?

Bent u opzoek naar een partner die u kan helpen uw drukwerk en overige reclame-uitingen te verduurzamen? Dan bent u bij Smid Media Solutions aan het juiste adres. U kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of even bellen (kantoortijden) naar 0162 – 51 06 81.