Akoestische Panelen: betere akoestiek en minder galm! Akoestische Panelen: betere akoestiek en minder galm!
18 september 2018

Akoestische Panelen worden al jaren gebruikt om akoestiek te verbeteren en om galm te verminderen. Het is namelijk erg vervelend vervelend wanneer er een irritante nagalm hangt in uw woonkamer of op het kantoor. Dit komt dan vaak door de “harde” meubels in een ruimte (veel hout en metaal).  Door meer “zachte” onderdelen toe te voegen aan uw interieur, kan de akoestiek gemakkelijk worden verbeterd!

Wist u dit? Het zelfs is bewezen dat het plaatsen van panelen voor een betere akoestiek zorgt voor minder stress, betere concentratie én hogere productiviteit. Kortom, het verbeteren van de akoestiek in uw woonkamer of op het kantoor brengt veel voordelen met zich mee!

Maar nu horen wij u al denken: Ze zijn een doorn in het oog… Ik ga geen lelijke schuimrubberen panelen aan mijn wanden plaatsen… Daar hebben wij een oplossing voor!

 

Akoestische panelen

Akoestische panelen met een gepersonaliseerde print

Wilt u de akoestiek in een ruimte verbeteren, maar wilt u niet tegen die lelijke schuimrubberen panelen aankijken? Verbeter dan de akoestiek in stijl! Het is tegenwoordig mogelijk om akoestische panelen te ontwerpen met een gepersonaliseerde print!

Zo kunt u stemgeluiden minimaliseren en een prettige én mooie (werk)ruimte creëren. De panelen komen in een uniek aluminium frame en bestaan uit drie lagen:

  • Geluidsdoorlatende toplaag: deze laag kunt u volledig naar uw smaak personaliseren.
  • Geluidsdoorlatende tussenlaag: deze laag dempt de middentonen.
  • Akoestisch materiaal: deze laag bestaat uit gerecyclede spijkerbroeken.

Akoestische panelen

Milieubewust een betere akoestiek

De lange katoenvezels van de spijkerbroeken zorgen ervoor dat het geluid goed wordt geabsorbeerd. Het akoestisch bestaat voor 90% uit deze katoenvezels. Zo verbetert u niet alleen de akoestiek, maar bent u ook nog eens milieubewust bezig!

De opbouw van het akoestisch paneel in combinatie met de juiste materiaal, zorgt ervoor dat er een α-waarde van 0,65 behaald wordt! Dit is veel meer dan bijvoorbeeld een met akoestisch materiaal gevuld textielframe. Hieronder is de grafiek van de testresultaten weergegeven.

Akoestische Panelen

Eindeloze mogelijkheden

Deze akoestische panelen zijn dus dé manier om in stijl galm te verminderen. Ze worden als complete set geleverd, zodat u ze niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten. Ook zijn ze heel makkelijk te monteren door de speciale ophangplaat. Daarnaast kunnen ze ook gewoon vast geschroefd worden aan muren of plafonds.

Extra tip: gebruik de panelen als scheidingswand tussen tussen bureaus. Dit is een mooie multifunctionele oplossing. Zo schermt u werkplekken af terwijl u meer privacy creëert! Kortom, er zijn eindeloze mogelijkheden.

Laat uw akoestische panelen ontwerpen bij Smid Media Solutions en geniet van alle voordelen!

Meer informatie vindt u hier.