3 september 2019

Het internet staat tegenwoordig bol van de talloze grafisch ontwerpers en designers. Even Googlen en al snel vindt u honderden bureaus die u verder kunnen helpen met een goed, effectief grafisch ontwerp. Veel mensen schrikken echter wat een professionele grafisch ontwerper kost en laten het liever de buurjongen doen “die goed is met computers”.

Voor veel zzp’ers en kleine bedrijven is dit een prima oplossing. Maar, wanneer u wilt groeien met uw bedrijf, maakt juist het samenwerken met een professionele grafisch ontwerper een groot verschil. In dit artikel benoemen we 3 redenen waarom u beter een professionele grafisch ontwerper in kunt huren.

1. Niet alleen mooi, maar ook functioneel

Bij het maken van een goed logo of ontwerp (flyer, folder, banner etc.) is het zeker belangrijk dat het er mooi uit ziet. Het moet aantrekkelijk zijn, opvallen en herkenbaar zijn. Maar daarnaast moet het ook functioneel zijn. Een professionele grafisch ontwerper heeft diepgaande kennis over al deze onderwerpen. Hierdoor is een logo of ontwerp niet alleen mooi, maar ook functioneel. Met functioneel bedoelen we dat uw “potentiële klanten” ook écht een folder of flyer lezen, of een banner ook écht in het geheugen blijft hangen.

Wanneer een onervaren ontwerper hiermee aan de slag gaat, ziet u vaak dat de nadruk het meest ligt op het uiterlijk. Maar juist de andere aspecten zijn misschien nog wel belangrijker: Hoe grijpt u de aandacht? Hoe zorgt u dat een potentiële klant ook echt contact met u opneemt? En welke kleuren gebruikt u om een bepaald gevoel op te roepen?

Professionele Grafisch ontwerper

2. Een professionele grafisch ontwerper heeft kennis van zaken

Een professionele grafisch ontwerper heeft ook verstand van drukwerk, materialen, kleuren en hoe kleuren tot uiting komen tijdens het printen en drukken. In de praktijk ziet u weleens dat onervaren grafisch ontwerpers hier onvoldoende, of soms helemaal geen rekening mee houden. Hierdoor krijgt u te maken met kleurverschillen tijdens het drukken & is een logo in sommige gevallen helemaal niet te verwerken op bepaalde materialen, doordat het bijvoorbeeld te gedetailleerd is.

3. Het levert u geld op

Geloof het of niet, maar wanneer u een professionele grafisch ontwerper inhuurt zal dit u geld opleveren. Een goede ontwerper zorgt er namelijk voor dat uw logo of ontwerp herkenbaar is, blijft hangen in het geheugen van de potentiële klanten. Daarnaast zorgt de designer voor een tijdloos ontwerp dat jarenlang mee kan gaan, waardoor u slechts eenmalig een investering hoeft te doen.

Betaalbare Grafisch Ontwerper nodig?

Wij hebben bij Smid Media Solutions een team van creatieve, professionele grafisch ontwerpers, die staan te popelen om voor u aan de slag te gaan. Wij hanteren betaalbare prijzen en hebben veel ervaring op dit gebied. Wanneer u opzoek bent naar goede grafisch ontwerpers en een betrouwbare partner op gebied van drukwerk, printreclame zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres.  Neem geheel vrijblijvend even contact met ons op via 0162-510691 of stuur een e-mail via het contactformulier.